Je bent niet ingelogd

Nieuwsbrief 14-11-23

Beste Geocachers

In deze nieuwsbrief van dinsdag 14 november 2023 melden we enkele belangrijke nieuwtjes en updates.

Website update:

De update van de site die in september gepland stond, is na een vertraging eindelijk afgerond.

De update is in 2 stappen uitgevoerd, waarvan de laatste eergisteren.

In de eerste stap is de 'Spelers ranglijst' (menu onder statistieken) en de 'Nieuwsbrief' (menu onder info) toegevoegd aan de website.

 De ‘spelers ranglijst’ toont de positie van elk speler. Om op de ranglijst te verschijnen, moet je eerst een vinkje plaatsen dat je akkoord bent met het tonen van je geocache-naam.

Cache-eigenaren (Co's) ontvingen tot voor kort zo nu en dan een nieuwsbrief per e-mail met het nieuwtjes en informatie over Ommetje Nederland.
Nu is de nieuwsbrief voor iedereen op de website beschikbaar.

Ten slotte is het probleem opgelost dat kon ontstaan bij het invoeren van het codewoord als er zowel een gearchiveerde als een actieve cache aanwezig was.

 

In de tweede stap is nu eindelijk de superbanner beschikbaar gekomen.

Dit was een flinke klus, vooral omdat de tekst niet paste. Maar nu is hij eindelijk voor iedereen beschikbaar die alle provincies heeft gehaald.

Ook waren er wat andere kleinere aanpassingen waardoor alles nog iets soepeler moet werken.

 

Waaraan wordt nu gewerkt voor op de site:

De API-koppeling met Geocaching.com wordt geüpdatet om de koppeling up-to-date te houden en ervoor te zorgen dat de Ommetje Nederland website blijft functioneren.

Als het goed is merken jullie hier niets van, maar de Geocaching site en database blijft in ontwikkeling en dus ook deze koppeling.

 

Het aantal gelogde caches neemt toe en daardoor ook de tijd die het kost om te controleren of iemand voldoet aan een provincie of de superbanner. We willen dit proberen wat sneller te maken.

 

Onlangs kregen wij het idee aangereikt om een link voor de persoonlijke geocaching profielpagina aan te bieden waarop de gelogde gemeenten te zien zijn zoals bij Rondje Vlaanderen ook beschikbaar is.  We zijn bezig uit te zoeken of dit makkelijk te realiseren is.

 

Ook willen we de spelerslijst en andere statistieken verder uitbreiden en verbeteren.

 

Hoe snel alles kan hangt af van de tijd die Gilian naast zijn werk en gezin aan de site kan besteden. 

In December en Januari is hij ook nog druk met zijn Geo Adventkalender. (https://geoadvent.eu/)

 

Voor de COs:

Verhogen kwaliteit geocaches:

De kwaliteit van de geocaches van Ommetje Nederland is voor ons moeilijk te waarborgen. We hechten er wel veel waarde aan. Een Ommetje Nederland geocache moet de moeite waard zijn om hiervoor om te rijden of speciaal heen te gaan. 

Een geocache aantrekkelijk maken kan op verschillende manieren. Je hebt natuurlijk de geocache zelf, maar vergeet ook de cache-listing niet. Als je hulp nodig hebt met je cache-listing kan je contact opnemen met Ian, die je kan helpen om deze aantrekkelijker te maken.

Ook kan hij helpen met de standaard afbeelding op de cachepagina die door een foutje van ons per ongeluk verwijderd was. Vele CO’s hebben het inmiddels hersteld maar nog niet allemaal. (Ian@ommetjenederland.nl)

Als je hulp nodig hebt met ideeën om de cache, container, locatie, e.d. kan je natuurlijk ook altijd contact opnemen. We denken dan graag met je mee.

 

Andere zaken: 

Bijna in alle gemeenten beschikbaar:

We hebben op de kaart 345 gemeenten, dat was het aantal gemeenten bij de lancering van Ommetje Nederland op 26 mei 2022.

Inmiddels zijn het er minder maar de samengevoegde gemeenten (Voorne aan zee (Brielle/Hellevoetsluis en Westvoorne) hadden al caches en die zijn er nog steeds. Het is nogal ingewikkeld de kaart aan te passen en we hebben daarom besloten de gemeenten voorlopig op 345 te houden, het aantal bij de start.

Op dit moment zijn alleen de gemeenten Waalre en Bergen(L) nog vrij. 

Aan 8 andere gemeenten wordt gewerkt waarvan de meeste al wat langere tijd, we hopen dat deze binnenkort beschikbaar komen.

 

Persoonlijke polo of T-shirt met ons logo:

Tijdens ons druk bezochte event (GCA35D2) kwam de vraag of wij het ook mogelijk konden maken om Polo's of T-shirts met ons logo en de eigen teamnaam te koop aan te bieden op de site. 

Het is in principe wel mogelijk maar dan zouden wij de spullen moeten bestellen en vervolgens weer doorsturen naar jullie. Door die dubbele verzending lopen de kosten nogal op. Ook zou het voor ons best wat werk geven om alles bij te houden en steeds door te sturen. Daarom hebben we voorlopig besloten dit nog niet te doen.

 

Mijlpaal 100K gevonden
Op zondag 22 oktober 2023 hebben wij een mijlpaal bereikt:
100.000 keer ON-Caches gevonden en gelogd op de website van Geocaching.com.
Dat komt neer op gemiddeld 194 per dag dat een Ommetje Cache in het land wordt gevonden. Op naar de volgende Ommetje mijlpaal!

 

Oproep tot hulp van Rondje Vlaanderen

Ommetje Nederland is gebaseerd op het idee van Rondje Vlaanderen.

Zij hebben momenteel echter hulp nodig, zie ook hun hulpoproep op facebook

https://www.facebook.com/groups/rondjevlaanderen 

 

Tot slot

Jullie inspanningen om ON-caches te vinden en jullie bijdrage aan het onderhoud van de ON-caches zijn van onschatbare waarde.

Ontzettend bedankt voor alles! We wensen jullie veel plezier en succes met jullie volgende ON-caches avontuur.

Geschreven door: None
Geschreven op: 14-11-2023

Ommetje Nederland op social media