Je bent niet ingelogd

Nieuwsbrief 10-2-24

Beste Geocachers

In deze nieuwsbrief van zaterdag 10 februari melden we weer enkele belangrijke nieuwtjes en updates.

Website update:

De laatste update van de site waarin de superbanner beschikbaar kwam was zonder problemen.

De provincie- en superbanners stonden op een Google drive maar een paar weken geleden heeft Google een update gehad en daardoor waren deze opeens niet meer beschikbaar.

We kregen hier al snel meldingen van maar Gilian werd geveld door een hardnekkige griep en was een paar weken niet in staat aan de oplossing hiervoor te werken.

Inmiddels is hij gelukkig wel weer wat beter, al is het nog niet helemaal 100%. Gisteravond zijn de banners hersteld. Degenen die ze al gehaald hadden en gebruikten op hun persoonlijke pagina moeten de links vernieuwen. De instructies om de banner op je geocaching profiel te plaatsen zijn ook aangepast op de site.

De Geo adventskalender van Gilian was weer een groot succes maar ook hier waren er dezelfde problemen met de banners. Omdat die persoonlijk zijn is dit veel meer werk om deze te herstellen. Dit is dan ook nog niet gereed.

De API-koppeling met Geocaching.com is inmiddels ook geüpdatet zodat  de Ommetje Nederland website blijft functioneren. Alles werkt nu zoals Geocaching dat wil.

Verder is er aan de snelheid van de controles en het idee van de persoonlijke link met gelogde caches nog niets gebeurd.

Verhogen kwaliteit geocaches:

Dit blijft natuurlijk ook op onze agenda staan, we hebben hier wel ideeën voor maar die hebben een flinke aanpassing op de website nodig dus dit duurt nog wel even. 

Andere zaken: 

We krijgen regelmatig de vraag waarom sommige gemeenten zo lang op “wordt aan gewerkt” staan. Dit wordt niet alleen veroorzaakt door het maken van de cache maar de laatste tijd vooral door het krijgen van toestemming in sommige gemeenten. Die in die gevallen vaak heel langzaam of helemaal niet reageren.

 

Geschreven door: None
Geschreven op: 10-02-2024

Ommetje Nederland op social media